Област Велико Търново е на прага на тъмночервената Covid зона

Coronavirus in Bulgaria Female Doctor Portrait hold protect Face surgical medical mask with Bulgaria National Flag. Illness, Virus Covid-19 in Bulgaria, concept photo

Област Велико Търново е пред влизане в тъмночервената зона по заболеваемост от Covid-19. Нараства броят на заразените ученици.

16 са учениците, които са дали положителни тестове за коронавирусната инфекция във Великотърновска област в последните три дни, сочат данните на РЗИ. Паралелките са поставени под карантина, а в училищата е засилен пропускателният филтър и мерките за дезинфекция. 

В девет от десетте общини в региона учениците минават на тестове, за да учат присъствено, единствено в община Стражица, където заболеваемостта е най-ниска с ниво от 219 на 100 000 население, няма ограничения за присъственото обучение. 

173-а са пациентите с Covid-19 на болнично лечение в областта, най-силен е натискът върху общинските болници в Свищов и в Павликени.  

Областният щаб за борба с коронавируса препоръча на общините да засилят контрола по спазване на мерките на обществените места. 

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!