Три жени от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково са с Covid-19

Три жени от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково- община Лъки са дали положителна проба за Covid – 19. Те са на възраст между 30 и 40 години, настанени са за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив и са в добро състояние.

Взети са проби на всички 40 обитатели на Дома, както и на медицинския и обслужващ персонал. Близо 60-те проби се очакват до края на деня или най- късно утре. В дома са прави пълно епидемиологично проучвани. Сградата е дезинфекцирана, разговаряно е с персонала за мерките за безопасност. Ако бъдат установени нови случаи на коронавирус, те ще бъдат настанени в МБАЛ „Асеновград“, стана ясно след инспекцията на областния управител Дани Каназирева и на РЗИ в здравното заведение.

Тя се наложи след получен сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да приеме трите заразени жени, което е наложило транспортирането им в УМБАЛ „Св. Георги. Ковид отделението в Асеновград разполага с 22 легла. В момента там са настанени 7 души, като при пристигането на трите жени във всяка една стая е имало по един пациент. Дежурният екип е трябвало да направи организация за разместване на болните, но това е изисквало време, обясни управителят на болницата д-р Иван Червенков и подчерта, че в момента в отделението има свободни места.”Става дума за разминаване в комуникацията между Спешна помощ и екипите”, заяви след извършената проверка областният управител Дани Каназирева. Тя апелира към ръководството на асеновградската болница да се изгладят организационните проблеми, както и лечебните заведения да не отказват на Спешна помощ, преглед и прием на пациенти.Директорът на РЗИ д- Ваня Танчева определи случая като “недоразумение”.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!