Качамак, приготвен на място от музейни специалисти и царевични ястия опитаха гостите на царевичното парти в Исперих. Гъстата царевична каша отдавна е заела специално място в програмата на празника, организиран от Историческия музей в града.
„Качамакът се приготвя по автентична рецепта на покойната вече Тодорка Иванова. Готви се от царевично брашно. Специално в нашия добавяме сирене, масло и червен пипер“, разкрива рецептата за БТА Борислава Вискова, зам.-директор на Историческия музей в Исперих. По думите й всеки, който опита качамака на музейните специалисти в Исперих, казва, че е много вкусен. Тя разказа и за уредите, които се използват при приготвянето на качамака. „Царевичното брашно се разбърква с джуруляк, оприличаван на бабата на съвременния миксер. След като брашното достигне опред
„Качамакът се приготвя по автентична рецепта на покойната вече Тодорка Иванова. Готви се от царевично брашно. Специално в нашия добавяме сирене, масло и червен пипер“, разкрива рецептата за БТА Борислава Вискова, зам.-директор на Историческия музей в Исперих. По думите й всеки, който опита качамака на музейните специалисти в Исперих, казва, че е много вкусен. Тя разказа и за уредите, които се използват при приготвянето на качамака. „Царевичното брашно се разбърква с джуруляк, оприличаван на бабата на съвременния миксер. След като брашното достигне опред